计算机科学与应用

Vol.3 No.2 (April 2013)

计算机模拟,一个案例一段佳话---现在可以说了
Computer Simulation, a Nice Case —Now We Can Show

 

作者:

陆维明 :中国科学院数学与系统科学研究院

 

关键词:

模拟Simulation

 

摘要:

本文介绍我国科技工作者使用计算机模拟技术以及与数学、物理、天文、电子、制造融合在中国航天事业奠基工作中发挥的作用[1]。这是我国较早成功使用计算机模拟的一个案例;它留下一段中国科技工作者努力合作攻关的佳话,也展示了两弹一星精神。

This paper shows a case of computer simulation in China’s aerospace industry, which combines mathematics, physics, astronomy, electricity and manufacture. This is a nice case and gives us some nice experiences for future.

文章引用:

陆维明 (2013) 计算机模拟,一个案例一段佳话---现在可以说了。 计算机科学与应用, 3, 149-151. doi: 10.12677/CSA.2013.32026

 

分享
Top